Our crémants

SILKY | FRUITY | ACIDIC

FINESSE | POWER | STRUCTURE

FULL | MINERAL | SMOKY

BRUT

The targeted selection of Pinot Noir grapes from Keuper and shell limestone soils and a maturation period of at least 24 months on the lees resulted in an incomparable Blanc de Noir cuvée.

Dieser Crémant überrascht mit sehr feinem Mousseux, seidiger Cremigkeit und ausgeprägter Aromatik. Er spiegelt den Charme seiner Rebsorte, dem weiß ausgebauten Pinot Noir, wider. In der Nase viel Finesse und Aromen von roten Früchten, am Gaumen eine elegante Frucht mit guter Säurestruktur. Etwas Besonderes für alle Liebhaber unserer Crémants.

Der Brut macht jeden Moment des Tages zu einem besonderen. Er passt zum sommerlichem Aperitif, einem Meeresfrüchte-Plateau, zu Pilzgerichten und gebratener Gänseleberpastete ebenso wie zu Desserts auf Basis von Schokolade und Karamell.

Brut Rosé

The Pinot Noir grapes for the BRUT ROSÉ grow on shell limestone and Keuper, are gently pressed after hand-picking and blended into an incomparable composition. After a maturation period of at least 24 months on the lees, it develops its seductive personality and perfectly combines the finesse of the grape variety with strength, structure and character.

Die feine, lachsrote Farbe und die feine Perlage machen den ersten Eindruck aus. Die Nase ist fast opulent mit ihren Aromen von roten Früchten. Die Vielseitigkeit und Wertigkeit seiner Rebsorte -Pinot Noir- zeigt dieser Crémant in Perfektion. Finesse im Zusammenspiel mit Kraft, Struktur und Charakter.

The Cuvée BRUT ROSÉ is an ideal accompaniment to colourful salads, seafood and tender roast duck breast with cherries, but also to baked desserts with red fruits.

BRUT BLANC DE BLANCS

Zwei unterschiedliche Gesteinsformationen - Keuper in der Gegend um Schengen und Muschelkalk im Kanton Grevenmacher - prägen die Böden, auf denen die Trauben für den BRUT BLANC DE BLANCS wachsen. Von Hand gelesen und schonend als ganze Frucht gepresst, kommen 70 % Chardonnay und 30 % Pinot Blanc in diese meisterhafte Assemblage. Teilweise in Eichenfässern gereift und nach einem langen Hefelager von mindestens 60 Monaten, begeistert das Spitzenprodukt von Rezbergh als komplexer Crémant mit Fülle und Eleganz.

In der Nase dominieren Aromen von reifen Beeren, Vanille und diskrete Röstaromen. Am Gaumen entwickelt dieser Crémant eine feine Perlage und Frische mit fruchtigen Noten von Erdbeeren und Mirabellen sowie einer leicht jodhaltigen Mineralität. Er steht alleine als Aperitif für einen ganz besonderen Abend, funktioniert aber auch hervorragend als Essensbegleiter, etwa zu Rindercarpaccio, Perlhuhn mit Waldpilzen oder aromatischen Hartkäsesorten wie Parmesan.

Brut Rosé

The fine, salmon red colour and the finesse of its mousseux make up the first impression. The nose is almost opulent with aromas of red fruits.

This crémant demonstrates the versatility and value of its grape varieties - Pinot noir - to perfection. Finesse in combination with strength, structure and character.

The Cuvée BRUT ROSÉ is a perfect accompaniment to colourful salads, seafood and delicately roasted duck breast with cherries, but also to baked desserts with red fruits.
Or to.....

COLOURFUL SALADS | GAMBAS | RASPBERRY

BRUT BLANC DE BLANCS

The nose is dominated by aromas of ripe berries, vanilla and discreet roasted flavours.

On the palate, it offers a fine perlage and freshness with fruity notes of strawberries strawberries and mirabelle plums as well as a slightly iodised minerality.

BRUT BLANC DE BLANCS - The ideal accompaniment to food! Enjoy this crémant with roast guinea fowl with wild mushrooms mushrooms or with hard cheeses.
Or also to.....

BEEF | CARPACCIO | BASIL | PARMESAN

2022 BLANC

This cuvée is characterised by its fruity and fresh character.

Its flavours of ripe yellow fruits, tropical fruits and citrus fruits make it appear young and versatile.

Its full-bodied flavour, which combines minerality and fruitiness, make it the ideal accompaniment to mussel dishes or a typical typical Luxembourgian fritters.
Or also to.....

PASTA | TRUFFLE | FIG | PEPPER FOAM

2022 BLANC

This cuvée is characterised by its fruity and fresh character.

Its flavours of ripe yellow fruits, tropical fruits and citrus fruits make it appear young and versatile.

Its full-bodied flavour, which combines minerality and fruitiness, make it the ideal accompaniment to mussel dishes or a typical typical Luxembourgian fritters.
Or also to.....

PASTA | TRUFFLE | FIG | PEPPER FOAM

2022 BLANC RÉSERVE

This Réserve wine shows its full potential. Its nose is characterised by aromas of exotic fruits, ripe pears and subtle woody notes.

On the palate, it impresses with its remarkable softness and roundness, as well as flavours of pears and subtle vanilla notes. Because it is full-bodied and well-balanced at the same time, this wine is unmistakable. The finish is fresh and remarkably long. The structured body and pleasantly refreshing acidity characterise it as a versatile menu wine.

A perfect accompaniment to seafood, fish, veal, pork and asparagus dishes.
Or also to....

PASTA | TRUFFLE | FIG | PEPPER FOAM

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